BIKERS 69J

WELCOME TO OUR CLUB. WE REALLY APPRECIATE YOUR SUPPORT. DO ENJOY AND HAVE A NICE DAY
BIKERS 69J

share..rides..unity..


    Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Share
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Wed Jun 10, 2009 3:53 pm

    mang TAS wrote:boleh bang, no hal lah..hehe
    slalu gak ikut member2 naik kl.. Smile

    tp segan ckitlh psal pki LC jer, abg2 sume naik sbk..hihi

    mang, statement tu salah sama sekali mang..
    dulu2 pun kitaorg pakai moto kecik jugak, tapi azam utk memiliki tu ttp ada, sampai satu keadaan insyallah klu ada impian dan usaha pasti akan menjadi kenyataan.

    "bagi 69J, takde istilah motor kecik or besar, yg penting minat dan hobi dlm bidang permotoran kita ttp sama"

    mybe ada ilmu yg berguna boleh di kongsi bersama, dan saling tolong menolong, contohnya:-

    "saya baru balik dr ganu, pening pala cari hotel, sebab penuh due cuti sekolah, kalaulah aku kenal korang ni semua, senang urusan aku nak mintak tlg booking hotel kat sana" hahahahahahahaha
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Wed Jun 10, 2009 3:56 pm

    aqhim_disasterz wrote:
    AbgRZ wrote:
    mang TAS wrote:iye2, btoi tuh..hihi
    teringin gak nk pki sbk,nnt kejelh klu ada duit lebey..hehe
    kt cni ramai ke brader2 nk tolak barang utk rider??
    sy ada jgk niat nk mencari helmet fullface satu lagi, glove pun tgh cari gak..
    helmet lama dh calar truk, glove pun dh koyak ckit masa accident dulu.. Smile

    Meng cuba PM abg zaki dia rajin turun indon rasanya minggu depan dia
    gi bandung ..barang2 motor murah sikit..kat indon kirim gan dia .

    riding

    wah...bleh kirim ekzos Nobi nie..hehe Very Happy

    jgn kata ejos nobi, CDI, undertail, racing footrest, single arm and byk lagi acsessories LC kat sana.. bleh mabuk klu tgk LC kat sana aqhim
    avatar
    pendekar

    Posts : 68
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : kuala terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  pendekar on Wed Jun 10, 2009 4:21 pm

    assalamualaikum..

    sy slh sorang ahli TLRC..
    bdak baru dalam 69J ni..
    blaja kat uitm shah alam...
    kos optometri..heee...

    dharap abg2 expert bikers 69J buleh berkongsi pngalamn n tnjuk ajar...

    Smile
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Wed Jun 10, 2009 4:24 pm

    pendekar wrote:assalamualaikum..

    sy slh sorang ahli TLRC..
    bdak baru dalam 69J ni..
    blaja kat uitm shah alam...
    kos optometri..heee...

    dharap abg2 expert bikers 69J buleh berkongsi pngalamn n tnjuk ajar...

    Smile

    pendekar, bangga bila dgr muang ada kat shah alam, nanti bila2 69j turun shah alam then kita bleh borak panjang lebar..

    ps : pendekar, survey la mana2 kedai yg best utk 69j turun TTS ngan mung nanti
    avatar
    pendekar

    Posts : 68
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : kuala terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  pendekar on Wed Jun 10, 2009 4:30 pm

    zaki77 wrote:
    pendekar wrote:assalamualaikum..

    sy slh sorang ahli TLRC..
    bdak baru dalam 69J ni..
    blaja kat uitm shah alam...
    kos optometri..heee...

    dharap abg2 expert bikers 69J buleh berkongsi pngalamn n tnjuk ajar...

    Smile

    pendekar, bangga bila dgr muang ada kat shah alam, nanti bila2 69j turun shah alam then kita bleh borak panjang lebar..

    ps : pendekar, survey la mana2 kedai yg best utk 69j turun TTS ngan mung nanti

    hehe...
    xde hal abg zaki...
    shah alam byk tmpt boleh TTS...lepak2..sembang2...hehe... in love

    abg zaki salu g bandung ke..?
    boleh ar nk kirim spare part lc nih..
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Wed Jun 10, 2009 4:38 pm

    pendekar wrote:
    zaki77 wrote:
    pendekar wrote:assalamualaikum..

    sy slh sorang ahli TLRC..
    bdak baru dalam 69J ni..
    blaja kat uitm shah alam...
    kos optometri..heee...

    dharap abg2 expert bikers 69J buleh berkongsi pngalamn n tnjuk ajar...

    Smile

    pendekar, bangga bila dgr muang ada kat shah alam, nanti bila2 69j turun shah alam then kita bleh borak panjang lebar..

    ps : pendekar, survey la mana2 kedai yg best utk 69j turun TTS ngan mung nanti

    hehe...
    xde hal abg zaki...
    shah alam byk tmpt boleh TTS...lepak2..sembang2...hehe... in love

    abg zaki salu g bandung ke..?
    boleh ar nk kirim spare part lc nih..

    boleh kirim, tarak hal, tapi kena sertakan dgn gambar utk senang saya nak cakap ngan tokei spare part kat sana, apa barang yg saya nak beli. masalahnya kat sini istilah lain kat sana lain plak sebutanya...
    avatar
    pendekar

    Posts : 68
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : kuala terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  pendekar on Wed Jun 10, 2009 4:43 pm

    boleh kirim, tarak hal, tapi kena sertakan dgn gambar utk senang saya nak cakap ngan tokei spare part kat sana, apa barang yg saya nak beli. masalahnya kat sini istilah lain kat sana lain plak sebutanya...[/quote]

    ooo.....
    mcm 2.....
    boleh2..
    xde hal...
    lgpon abg kat bangi je kan..
    x jauh dah 2 dari shah alam...
    bile dijangka g bandung lg bang??
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Wed Jun 10, 2009 4:50 pm

    pendekar wrote:boleh kirim, tarak hal, tapi kena sertakan dgn gambar utk senang saya nak cakap ngan tokei spare part kat sana, apa barang yg saya nak beli. masalahnya kat sini istilah lain kat sana lain plak sebutanya...

    ooo.....
    mcm 2.....
    boleh2..
    xde hal...
    lgpon abg kat bangi je kan..
    x jauh dah 2 dari shah alam...
    bile dijangka g bandung lg bang??[/quote]

    tell secret sabtu ni
    avatar
    pendekar

    Posts : 68
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : kuala terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  pendekar on Wed Jun 10, 2009 5:06 pm

    zaki77 wrote:
    pendekar wrote:boleh kirim, tarak hal, tapi kena sertakan dgn gambar utk senang saya nak cakap ngan tokei spare part kat sana, apa barang yg saya nak beli. masalahnya kat sini istilah lain kat sana lain plak sebutanya...

    ooo.....
    mcm 2.....
    boleh2..
    xde hal...
    lgpon abg kat bangi je kan..
    x jauh dah 2 dari shah alam...
    bile dijangka g bandung lg bang??

    tell secret sabtu ni[/quote]

    hoho...
    cpat sgt 2...
    x smpat nk wat pape...

    xpela..
    mayb next time abg pegi bule kirim lg kan..
    avatar
    DangLC82

    Posts : 6
    Join date : 10/06/2009
    Age : 29
    Location : terengganu..

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  DangLC82 on Wed Jun 10, 2009 7:58 pm

    AbgRZ wrote:
    DangLC82 wrote:Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??

    DangLC82...Mu ni dah kerja kee maseh belajar kalau belajar dalam kos apa

    kalau kejuruteraan abg abg kan sini ramai jurutera heheh abg Wadi tu

    jurutera tu tabik tuan

    blajar lg bang..kat UiTM Shah Alam..ambik cos media art(printing)..g sane naik moto je..dari trg ke shah alam..abg duk kat mane ek??
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Wed Jun 10, 2009 11:18 pm

    DangLC82 wrote:
    AbgRZ wrote:
    DangLC82 wrote:Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??

    DangLC82...Mu ni dah kerja kee maseh belajar kalau belajar dalam kos apa

    kalau kejuruteraan abg abg kan sini ramai jurutera heheh abg Wadi tu

    jurutera tu tabik tuan

    blajar lg bang..kat UiTM Shah Alam..ambik cos media art(printing)..g sane naik moto je..dari trg ke shah alam..abg duk kat mane ek??

    dang, klu ramai yg stay kat lembah klang ni, one day kita buat majlis perjumpaan utk beramas mesra. Klu ada yg dari ganu nak datang, then kita cuba ejas utk carikan peginapan utk dorang. amachiam??
    avatar
    DangLC82

    Posts : 6
    Join date : 10/06/2009
    Age : 29
    Location : terengganu..

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  DangLC82 on Wed Jun 10, 2009 11:25 pm

    zaki77 wrote:
    DangLC82 wrote:
    AbgRZ wrote:
    DangLC82 wrote:Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??

    DangLC82...Mu ni dah kerja kee maseh belajar kalau belajar dalam kos apa

    kalau kejuruteraan abg abg kan sini ramai jurutera heheh abg Wadi tu

    jurutera tu tabik tuan

    blajar lg bang..kat UiTM Shah Alam..ambik cos media art(printing)..g sane naik moto je..dari trg ke shah alam..abg duk kat mane ek??

    dang, klu ramai yg stay kat lembah klang ni, one day kita buat majlis perjumpaan utk beramas mesra. Klu ada yg dari ganu nak datang, then kita cuba ejas utk carikan peginapan utk dorang. amachiam??

    bila tu bang?budak2 TLRC nie ramai yg stdy2 lg..n semua nye rider seperti sy.. riding
    bg saya, sy ok je..kene bincang dulu r dgn budak2 lain..
    avatar
    aqhim_disasterz

    Posts : 91
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : Kemaman,Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  aqhim_disasterz on Wed Jun 10, 2009 11:28 pm

    DangLC82 wrote:
    zaki77 wrote:
    DangLC82 wrote:
    AbgRZ wrote:
    DangLC82 wrote:Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??

    DangLC82...Mu ni dah kerja kee maseh belajar kalau belajar dalam kos apa

    kalau kejuruteraan abg abg kan sini ramai jurutera heheh abg Wadi tu

    jurutera tu tabik tuan

    blajar lg bang..kat UiTM Shah Alam..ambik cos media art(printing)..g sane naik moto je..dari trg ke shah alam..abg duk kat mane ek??

    dang, klu ramai yg stay kat lembah klang ni, one day kita buat majlis perjumpaan utk beramas mesra. Klu ada yg dari ganu nak datang, then kita cuba ejas utk carikan peginapan utk dorang. amachiam??

    bila tu bang?budak2 TLRC nie ramai yg stdy2 lg..n semua nye rider seperti sy.. riding
    bg saya, sy ok je..kene bincang dulu r dgn budak2 lain..

    mcm best je cadangan abg..mana tau bleh TTS sklai ngan 69J..dan lg best kalau bleh test ride SBK..hehehehhe Smile


    _________________

    Jiwaku Jiwa RIDER!!..rock n ride..yeah!!
    avatar
    DangLC82

    Posts : 6
    Join date : 10/06/2009
    Age : 29
    Location : terengganu..

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  DangLC82 on Wed Jun 10, 2009 11:32 pm

    aqhim_disasterz wrote:
    DangLC82 wrote:
    zaki77 wrote:
    DangLC82 wrote:
    AbgRZ wrote:
    DangLC82 wrote:Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??

    DangLC82...Mu ni dah kerja kee maseh belajar kalau belajar dalam kos apa

    kalau kejuruteraan abg abg kan sini ramai jurutera heheh abg Wadi tu

    jurutera tu tabik tuan

    blajar lg bang..kat UiTM Shah Alam..ambik cos media art(printing)..g sane naik moto je..dari trg ke shah alam..abg duk kat mane ek??

    dang, klu ramai yg stay kat lembah klang ni, one day kita buat majlis perjumpaan utk beramas mesra. Klu ada yg dari ganu nak datang, then kita cuba ejas utk carikan peginapan utk dorang. amachiam??

    bila tu bang?budak2 TLRC nie ramai yg stdy2 lg..n semua nye rider seperti sy.. riding
    bg saya, sy ok je..kene bincang dulu r dgn budak2 lain..

    mcm best je cadangan abg..mana tau bleh TTS sklai ngan 69J..dan lg best kalau bleh test ride SBK..hehehehhe Smile

    Apa lg aqhim...set r time n tarikh..kita turun lembah klang ramai2... Smile
    avatar
    aqhim_disasterz

    Posts : 91
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : Kemaman,Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  aqhim_disasterz on Wed Jun 10, 2009 11:40 pm

    DangLC82 wrote:
    aqhim_disasterz wrote:
    DangLC82 wrote:
    zaki77 wrote:
    DangLC82 wrote:
    AbgRZ wrote:
    DangLC82 wrote:Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??

    DangLC82...Mu ni dah kerja kee maseh belajar kalau belajar dalam kos apa

    kalau kejuruteraan abg abg kan sini ramai jurutera heheh abg Wadi tu

    jurutera tu tabik tuan

    blajar lg bang..kat UiTM Shah Alam..ambik cos media art(printing)..g sane naik moto je..dari trg ke shah alam..abg duk kat mane ek??

    dang, klu ramai yg stay kat lembah klang ni, one day kita buat majlis perjumpaan utk beramas mesra. Klu ada yg dari ganu nak datang, then kita cuba ejas utk carikan peginapan utk dorang. amachiam??

    bila tu bang?budak2 TLRC nie ramai yg stdy2 lg..n semua nye rider seperti sy.. riding
    bg saya, sy ok je..kene bincang dulu r dgn budak2 lain..

    mcm best je cadangan abg..mana tau bleh TTS sklai ngan 69J..dan lg best kalau bleh test ride SBK..hehehehhe Smile

    Apa lg aqhim...set r time n tarikh..kita turun lembah klang ramai2... Smile

    aku no hal...tapi kne ikut majoriti..hehe


    _________________

    Jiwaku Jiwa RIDER!!..rock n ride..yeah!!
    avatar
    Dragon-X

    Posts : 11
    Join date : 10/06/2009
    Age : 31
    Location : KeMaMaN,GaNu KiTe :P

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  Dragon-X on Thu Jun 11, 2009 12:10 am

    saye nok join gop konvoi LC versi SBK Smile
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Thu Jun 11, 2009 12:26 am

    sapa yg ada di lembah klang blehlah joint tts ngan 69j minggu ni kat wangsa maju, set kat mana2 utk berjumpa then kita gerak ke port TTS serentak.. amachiam

    ps : pastu korang semua ada hak utk memilih next tts port then kita turun ramai2 kat sana. fair and square kan kan kan best fren
    avatar
    Dragon-X

    Posts : 11
    Join date : 10/06/2009
    Age : 31
    Location : KeMaMaN,GaNu KiTe :P

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  Dragon-X on Thu Jun 11, 2009 12:31 am

    zaki77 wrote:sapa yg ada di lembah klang blehlah joint tts ngan 69j minggu ni kat wangsa maju, set kat mana2 utk berjumpa then kita gerak ke port TTS serentak.. amachiam

    ps : pastu korang semua ada hak utk memilih next tts port then kita turun ramai2 kat sana. fair and square kan kan kan best fren

    salam bro zaki Smile
    bro ddk area bangi ek??hehehe bangi area mane tu in love
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Thu Jun 11, 2009 12:48 am

    Dragon-X wrote:
    zaki77 wrote:sapa yg ada di lembah klang blehlah joint tts ngan 69j minggu ni kat wangsa maju, set kat mana2 utk berjumpa then kita gerak ke port TTS serentak.. amachiam

    ps : pastu korang semua ada hak utk memilih next tts port then kita turun ramai2 kat sana. fair and square kan kan kan best fren

    salam bro zaki Smile
    bro ddk area bangi ek??hehehe bangi area mane tu in love
    ,

    bandar seri putra, klu ada lalu kat area sini bgtau jer, kita bleh lepak minum.. jgn segan2 taw!
    avatar
    Dragon-X

    Posts : 11
    Join date : 10/06/2009
    Age : 31
    Location : KeMaMaN,GaNu KiTe :P

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  Dragon-X on Thu Jun 11, 2009 1:04 am

    zaki77 wrote:

    bandar seri putra, klu ada lalu kat area sini bgtau jer, kita bleh lepak minum.. jgn segan2 taw!

    wahhhh siyesly kebetulan kalau g KL ade gak lepak situ in love
    bakal org umah pun ddk situ gak,hehehe cheers
    insyaAllah,kalau saye ke sana saye bgtau ye best fren
    avatar
    pendekar

    Posts : 68
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : kuala terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  pendekar on Thu Jun 11, 2009 1:08 am

    bestla abg2 69j ni...
    sambutan trhadap TLRC amat bagus..
    hehe... Smile Smile
    avatar
    aqhim_disasterz

    Posts : 91
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : Kemaman,Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  aqhim_disasterz on Thu Jun 11, 2009 1:11 am

    pendekar wrote:bestla abg2 69j ni...
    sambutan trhadap TLRC amat bagus..
    hehe... Smile Smile

    abg2 di sini mmg sporting..hehe..


    _________________

    Jiwaku Jiwa RIDER!!..rock n ride..yeah!!
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Thu Jun 11, 2009 1:27 am

    aqhim_disasterz wrote:
    pendekar wrote:bestla abg2 69j ni...
    sambutan trhadap TLRC amat bagus..
    hehe... Smile Smile

    abg2 di sini mmg sporting..hehe..

    Psst ...pada Deng..kuala sepetang tu kat Taiping perak..

    ahli 69j dah dua kali pergi sbb tuan punya kedai selalu offer kami makan
    ada potongan harga. kalau Deng ..impikan ke sana bagi tahu mesti
    ahli 69j setuju sbb ahli 69j kaki makan tegok lah perut dia org masing masing hehe
    tentang makan. kau Deng cadangkan lah ..isaallah impian kau jadi kenyataan best fren
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Thu Jun 11, 2009 1:32 am

    Dragon-X wrote:
    zaki77 wrote:

    bandar seri putra, klu ada lalu kat area sini bgtau jer, kita bleh lepak minum.. jgn segan2 taw!

    wahhhh siyesly kebetulan kalau g KL ade gak lepak situ in love
    bakal org umah pun ddk situ gak,hehehe cheers
    insyaAllah,kalau saye ke sana saye bgtau ye best fren

    mung datang sini jer jgn lupa roger, insyallah saya akan cuba hadirkan diri, bakal isteri tinggal kat mana? dia ada adik tak? hahahahahaha Very Happy

    syhhhh!! ko jgn bgtau dlm ni nanti ada yg tau, dorang semua ni dengki ngan saya... pape nanti ko PM saya k.. tell secret

    "harap2 abg rz tak baca lah posting aku ni, klu tak sure dia potong line aku" tongue tongue tongue
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Thu Jun 11, 2009 1:34 am

    aqhim_disasterz wrote:
    pendekar wrote:bestla abg2 69j ni...
    sambutan trhadap TLRC amat bagus..
    hehe... Smile Smile

    abg2 di sini mmg sporting..hehe..

    klu nak lagi sporting, meh kita tukau motor, dah lama aku nak cuba naik LC ni, dorang cakap minyak jimat giler.. korang plak layan lah SBK kitaorg ni.. cukup bulan jgn lupa servis taw!!! tongue tongue

    Sponsored content

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed Nov 22, 2017 4:22 am