BIKERS 69J

WELCOME TO OUR CLUB. WE REALLY APPRECIATE YOUR SUPPORT. DO ENJOY AND HAVE A NICE DAY
BIKERS 69J

share..rides..unity..


    Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Share
    avatar
    aqhim_disasterz

    Posts : 91
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : Kemaman,Terengganu

    Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  aqhim_disasterz on Wed Jun 10, 2009 1:51 am




    assalamualaikum....
    tujuan sy membuka tread nie adalah utk menunjukan yg kami juga adalah rider..bukan mat rempit..hehe
    sy bebesar hati selaku ahli TLRC di invite oleh AbgRz utk reg ke dlm forum nie..
    sy harapkan dengan terjumpanya TLRC dgn Bikers69J 6jun lepas di melaka dapat memulakan satu ikatan sillaturahim diantara kita..kami berharap dapat diberi tunjuk ajar dari bikers69j yg expert2 dengan pengalaman riding..hehe
    so pada ahli2 TLRC yg dah reg,bleh la masuk tread nie..
    dan kepada bikers69j bleh la infokan aktiviti2 anda di tread nie jugak..mana tau kalau kami ada peluang dan kesempatan utk menyertai biker69j lg..

    pape pun thanks kpd Bikers69j krn membenarkan kami join forum nie.. Smile

    we not just a rider we are brother best fren


    _________________

    Jiwaku Jiwa RIDER!!..rock n ride..yeah!!
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 10:55 am

    aqhim_disasterz wrote:


    assalamualaikum....
    tujuan sy membuka tread nie adalah utk menunjukan yg kami juga adalah rider..bukan mat rempit..hehe
    sy bebesar hati selaku ahli TLRC di invite oleh AbgRz utk reg ke dlm forum nie..
    sy harapkan dengan terjumpanya TLRC dgn Bikers69J 6jun lepas di melaka dapat memulakan satu ikatan sillaturahim diantara kita..kami berharap dapat diberi tunjuk ajar dari bikers69j yg expert2 dengan pengalaman riding..hehe
    so pada ahli2 TLRC yg dah reg,bleh la masuk tread nie..
    dan kepada bikers69j bleh la infokan aktiviti2 anda di tread nie jugak..mana tau kalau kami ada peluang dan kesempatan utk menyertai biker69j

    pape pun thanks kpd Bikers69j krn membenarkan kami join forum nie.. Smile

    we not just a rider we are brother best fren

    Aqhim ...Majlis tertinggi bikers69j bersetuju TLRC di masukkan di dalam tread forum bikers69j ...dan Admin 69j akan membuka satu tread forum baru khas untuk TLRC..supaya mudah untuk kita berhubung ..Nanti kami usahakan..

    Psst...Setiap ahli yg regester abg minta kenalkan diri Biodata serba sedikit
    supaya kita dapat megenali ..tak kira lah maseh belajar atau suadah berkerja.
    jangan malu anggap lah kita di sini sebagai adek beradik ..bila ride susah senang kita bersama... Suspect
    avatar
    DangLC82

    Posts : 6
    Join date : 10/06/2009
    Age : 29
    Location : terengganu..

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  DangLC82 on Wed Jun 10, 2009 12:33 pm

    Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??
    avatar
    aqhim_disasterz

    Posts : 91
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : Kemaman,Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  aqhim_disasterz on Wed Jun 10, 2009 12:36 pm

    aku ada..hehe...erm amad dah reg..tapi ntah dia tau ke tak ada tread nie.. Smile


    _________________

    Jiwaku Jiwa RIDER!!..rock n ride..yeah!!
    avatar
    wadi5303

    Posts : 8
    Join date : 16/05/2009

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  wadi5303 on Wed Jun 10, 2009 1:09 pm

    welkang TLRC...
    buat mcm umah sendiri.....peace no war... claping hand
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 1:14 pm

    aqhim_disasterz wrote:aku ada..hehe...erm amad dah reg..tapi ntah dia tau ke tak ada tread nie.. Smile

    Aqhim ...buat lah tajuk tajuk kat dalam ruang forum aqhim ni

    macamana forum abg tu baru senang nak berbual dan berbincang

    peti cadangan kena ada lah ..

    tts tu teh tarik seksyen heheh

    ahli TLRC boleh masuk forum 69j
    dan ahli 69j boleh masuk forum TLRC
    ok Selamat Berforum heheh gud luck
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 1:19 pm

    DangLC82 wrote:Salam bikers69j & TLRC...newbies disini...mane lg geng2 TLRC dlm forum nie??

    DangLC82...Mu ni dah kerja kee maseh belajar kalau belajar dalam kos apa

    kalau kejuruteraan abg abg kan sini ramai jurutera heheh abg Wadi tu

    jurutera tu tabik tuan
    avatar
    redwise_sam

    Posts : 35
    Join date : 16/05/2009
    Age : 36
    Location : Putrajaya

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  redwise_sam on Wed Jun 10, 2009 1:23 pm

    welkam to night BIKERS69J CLUB... together unite








    psst; abg rz, correct me if i'm wrong... tts tue bukan ker Teh Tarik Session... Suspect
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 1:34 pm

    redwise_sam wrote:welkam to night BIKERS69J CLUB... together unite








    psst; abg rz, correct me if i'm wrong... tts tue bukan ker Teh Tarik Session... Suspect

    olang tua selalu lupa looo

    Psst ..Aqhim ruang mengenal diri biar ada satu jea pada ruang forum 69j
    semua akan kita kenal dari situ ... tabik tuan
    avatar
    mang TAS

    Posts : 15
    Join date : 10/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuala Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  mang TAS on Wed Jun 10, 2009 1:39 pm

    salam abg2 bikers69J, sy ni bdk baru jgk dlm TLRC..
    sy student lgi, study kt utm skudai amek kos engineering-automotive..
    hope abg2 dpt bg tnjuk ajar kt sy..thanx bnyk.. best fren
    avatar
    zaki77

    Posts : 106
    Join date : 20/05/2009
    Age : 40
    Location : bangi

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  zaki77 on Wed Jun 10, 2009 1:40 pm

    welkang bro ganu semua..

    selamat berforum n enjoy ur stay
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 1:51 pm

    mang TAS wrote:salam abg2 bikers69J, sy ni bdk baru jgk dlm TLRC..
    sy student lgi, study kt utm skudai amek kos engineering-automotive..
    hope abg2 dpt bg tnjuk ajar kt sy..thanx bnyk.. best fren

    Abg zaki macam macam ilmu dia ada kalau Mang nak belajar

    ilmu nak main bola buah kana tu pun dia ada Idea
    avatar
    mang TAS

    Posts : 15
    Join date : 10/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuala Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  mang TAS on Wed Jun 10, 2009 1:57 pm

    haha..boleh2.. Very Happy
    abgRZ keje kt mn skrg?
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 2:07 pm

    mang TAS wrote:haha..boleh2.. Very Happy
    abgRZ keje kt mn skrg?

    Abg RZ keja gan jabatan pertanian kuala lumpur
    abgrz keja biasa jea bawah sikit dari kerani heheh
    selalu gak buat kerja luar ..ke perlis

    meng kalau lalu kl atau datang kl call abg
    012-2092160 atau pun sms ..boleh kita minum minum
    dgn geng 69j.. gud luck
    avatar
    mang TAS

    Posts : 15
    Join date : 10/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuala Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  mang TAS on Wed Jun 10, 2009 2:09 pm

    boleh bang, no hal lah..hehe
    slalu gak ikut member2 naik kl.. Smile

    tp segan ckitlh psal pki LC jer, abg2 sume naik sbk..hihi
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 2:16 pm

    mang TAS wrote:boleh bang, no hal lah..hehe
    slalu gak ikut member2 naik kl.. Smile

    tp segan ckitlh psal pki LC jer, abg2 sume naik sbk..hihi

    Abg pun naik kapcai 110ss jea ...kau lagi lebeih naik LC135

    tak ada makna nya motor besar ...hati sombong heheh
    motor kecik tapi hati baik best fren
    avatar
    mang TAS

    Posts : 15
    Join date : 10/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuala Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  mang TAS on Wed Jun 10, 2009 2:21 pm

    eleh, yelah tu naik kapcai wat p keje..kt rumah ada sbk sbijik..hehe Smile
    yg hard core ride tu abe pegi x?sy ada baca dlm majalah roda2 baru ni, respect r bang..hehe
    roda2 tu mjalah kegemaran sy lh tu, x prnh miss tiap2 bulan.. Smile
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 2:25 pm

    mang TAS wrote:eleh, yelah tu naik kapcai wat p keje..kt rumah ada sbk sbijik..hehe Smile
    yg hard core ride tu abe pegi x?sy ada baca dlm majalah roda2 baru ni, respect r bang..hehe
    roda2 tu mjalah kegemaran sy lh tu, x prnh miss tiap2 bulan.. Smile

    Selalunya cam tu lah kat kl ni meng
    hari cuti jea layan sbk
    hari kerja lyan kapcai
    kalau tiap hari bawak gi keja
    bahu kerem jalan jem tak larat nak celok
    naik kapcai selamber jea mencelah tak berat heheh

    nanti kau dah pakai tahu lah kau hehehe riding
    avatar
    mang TAS

    Posts : 15
    Join date : 10/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuala Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  mang TAS on Wed Jun 10, 2009 2:30 pm

    iye2, btoi tuh..hihi
    teringin gak nk pki sbk,nnt kejelh klu ada duit lebey..hehe
    kt cni ramai ke brader2 nk tolak barang utk rider??
    sy ada jgk niat nk mencari helmet fullface satu lagi, glove pun tgh cari gak..
    helmet lama dh calar truk, glove pun dh koyak ckit masa accident dulu.. Smile
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 2:34 pm

    mang TAS wrote:iye2, btoi tuh..hihi
    teringin gak nk pki sbk,nnt kejelh klu ada duit lebey..hehe
    kt cni ramai ke brader2 nk tolak barang utk rider??
    sy ada jgk niat nk mencari helmet fullface satu lagi, glove pun tgh cari gak..
    helmet lama dh calar truk, glove pun dh koyak ckit masa accident dulu.. Smile

    Meng cuba PM abg zaki dia rajin turun indon rasanya minggu depan dia
    gi bandung ..barang2 motor murah sikit..kat indon kirim gan dia .

    riding
    avatar
    Dragon-X

    Posts : 11
    Join date : 10/06/2009
    Age : 31
    Location : KeMaMaN,GaNu KiTe :P

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  Dragon-X on Wed Jun 10, 2009 2:37 pm

    salam perkenalan ditujukan pada sume hello
    wahh TLRC da merantau sampai ke thread SBK,syabas diucapkan best fren
    moga ikatan silaturrahim ni kekal sampai bile2 Smile

    p/s: waaa en mangTAS menunjukkan wajah kacak beliau dalam forum ni Very Happy
    avatar
    AbgRazak

    Posts : 89
    Join date : 16/05/2009
    Location : kajang

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  AbgRazak on Wed Jun 10, 2009 2:43 pm

    Dragon-X wrote:salam perkenalan ditujukan pada sume hello
    wahh TLRC da merantau sampai ke thread SBK,syabas diucapkan best fren
    moga ikatan silaturrahim ni kekal sampai bile2 Smile

    p/s: waaa en mangTAS menunjukkan wajah kacak beliau dalam forum ni Very Happy

    Naga hehe bila lagi nak tujuk rupa naga camana heheh masuk kat ruang kenal siapa
    saya hehehe selamat datang Dragon-X congrate
    avatar
    mang TAS

    Posts : 15
    Join date : 10/06/2009
    Age : 30
    Location : Kuala Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  mang TAS on Wed Jun 10, 2009 2:45 pm

    yelah en naga, tnjuklh taring ckit en naga..oopps, silap..tnjuk muka..hehe Very Happy
    abg2 sbk nk brknln tuh.. Smile
    avatar
    aqhim_disasterz

    Posts : 91
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : Kemaman,Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  aqhim_disasterz on Wed Jun 10, 2009 3:23 pm

    AbgRZ wrote:
    mang TAS wrote:iye2, btoi tuh..hihi
    teringin gak nk pki sbk,nnt kejelh klu ada duit lebey..hehe
    kt cni ramai ke brader2 nk tolak barang utk rider??
    sy ada jgk niat nk mencari helmet fullface satu lagi, glove pun tgh cari gak..
    helmet lama dh calar truk, glove pun dh koyak ckit masa accident dulu.. Smile

    Meng cuba PM abg zaki dia rajin turun indon rasanya minggu depan dia
    gi bandung ..barang2 motor murah sikit..kat indon kirim gan dia .

    riding

    wah...bleh kirim ekzos Nobi nie..hehe Very Happy


    _________________

    Jiwaku Jiwa RIDER!!..rock n ride..yeah!!
    avatar
    aqhim_disasterz

    Posts : 91
    Join date : 08/06/2009
    Age : 29
    Location : Kemaman,Terengganu

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  aqhim_disasterz on Wed Jun 10, 2009 3:26 pm

    mang TAS wrote:iye2, btoi tuh..hihi
    teringin gak nk pki sbk,nnt kejelh klu ada duit lebey..hehe
    kt cni ramai ke brader2 nk tolak barang utk rider??
    sy ada jgk niat nk mencari helmet fullface satu lagi, glove pun tgh cari gak..
    helmet lama dh calar truk, glove pun dh koyak ckit masa accident dulu.. Smile

    ha..btl2..mana tau2 abg2 kat sini nak tolak riding suit yg murah2 ke..bleh sambar..hehe..walaupun sy membawa kapchai saje..teringin nak pakai full riding gear mcm rider SBK..hehe...saety first!


    _________________

    Jiwaku Jiwa RIDER!!..rock n ride..yeah!!

    Sponsored content

    Re: Terengganu LC Riders Community (TLRC) Supporter Bikers69J

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Tue Oct 17, 2017 4:44 pm